Валери Симеонов ще иска обжалване на решението на ВАС за втория лифт в ПП "Пирин"

Вицепремиерът Валери Симеонов ще предложи на следващото заседание на Министерски съвет държавата да обжалва решението на Върховния административен съд (ВАС), с който се отмени решението за разширяване на ски лифта в Банско.

Според лидера на НФСБ трябва да има последователност в поведението на всеки индивид и всеки орган. Щом имало решение на кабинета за подпомагане на изграждането на втори лифт, задължително трябвало да се обжалва решението на ВАС.

"Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя", коментира пред "Сега" вицепремиерът, попитан какво ще предприеме кабинетът, ако и следващата инстанция потвърди решението на тричленния състав на ВАС.

Поправките в плана за управление на национален парк "Пирин" бяха направени в края на миналата година и позволиха сеч и строителство там, което доведе до протести.

Симеонов сега е на мнение, че няма логика правителството да се среща с представители на природозащитни организации, защото проблемът бил "със съдебното решение, а не с природозащитниците".

Новините

Най-четените