"Достатъчно. Време е децата да поиграят", или как сър Алекс Фъргюсън освободи бъдещия си помощник Майк Филън заради Гари Невил

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и настоящ асистент на Оле Гунар Солскяер Майк Филън разкри как сър Алекс Фъргюсън го е освободил, за да даде шанс на младия Гари Невил преди 25 години.

Десният бек пристига на „Олд Трафорд“ от Норич през 1989-а, но пет години по-късно времето му в Юнайтед изтича.

Фърги съобщава на Филън за решението си преди последния мач от сезон 1993/94 срещу Евертън, преди, последователно да осъществи революцията си с Випуска от 92, който освен Гари Невил, включваше брат му Фил, Дейвид Бекъм, Райън Гигс, Пол Скоулс и Ники Бът.

„Той дойде при мен в петък преди мача в събота, последният ни двубой за сезона, и ме дръпна настрани на тренировъчното игрище – споделя Филън пред The Athletic.

Каза ми: „Достатъчно, синко. Време е да те освободя.“ „Да ме освободиш? Къде ще ме пращаш?“, попитах аз. А той отговори: „Свърши фантастична работа за мен, но е време да дам шанс на децата.“

Попитах го: „Кого?“ А той каза: „Ще пробвам Гари Невил.“ „Гари Невил? Колко да е добър? Стига, Шефе. Ще играеш с някакво дете?“, попитах, а той просто отговори: „Да.“

Тогава членовете на Випуск 92 пробиваха, а аз вече бях поостарял.“

Филън напуска Юнайтед и преминава в Уест Бромич, където прекарва година и половина, преди да реши, че е време да окачи бутонките.

Впоследствие се завърна на „Олд Трафорд“ и стана асистент на Фъргюсън между 2008 и 2013-а, а през миналата отново се отзова на призива на Юнайтед и пристигна да помага на Солскяер.

Новините

Най-четените