Седем защитници, между които Барса ще избира през 2018-а

Барселона от дълги години изпитва сериозни трудности във фаза защита, но все пак отборът рядко привлича нови бранители в редиците си.

Дори след отказването на Карлес Пуйол преди няколко години клуба не вложи достатъчно в намирането на негов класен заместник и това си каза думата.

Всеки съперник е наясно, че основната слабост на отбора в момента е в защитата и се опитва да се възползва от това.

Наставникът на каталунците Ернесто Валверде обаче също знае слабите страни на отбора си и е решен да ги елиминира, като подсили сериозно отбраната си.

В момента единствените алтернативи на Пике и Юмтити са ветеранът Масчерано (оригинално е дефанзивен полузащитник) и вечно контузеният Томас Вермален, който Валверде вече обяви, че иска да продаде час по скоро.

Често се налага Серхио Бускетс да застава в центъра на защитата, когато няма кой друг, а той не се чувства особено комфортно на тази позиция и играта на отбора страда от подобни ротации.

Откакто е начело, Валверде взима мерки да затегне сериозно отбраната на каталунците - първо привлече бразилецът Марлон, който бе пратен да се обиграва (първо при резервите, после в Ница), а освен това се смята, че Барселона вече е договорил срещу 9 млн. евро от Палмейрас и колумбиеца Йери Мина, който трябва да пристигне в отбора през идното лято.

Планът на наставника обаче не спира дотам - той е набелязал още няколко класни бранители за схемата си и Барса ще опита да се пребори за тях през идната година. Между тях има играчи с по-сериозен опит по европейските терени, а тъкмо от това се нуждае и Валверде.

Вижте в галерията седемте централни защитници, между които Барселона ще избира през 2018-а.

Новините

Най-четените