Шампиони в Думата. Кои спортисти ще коват руските закони

Да съблечеш анцуга и директно да се настаниш в депутатско кресло - когато става дума за Русия, това е съвсем нормална практика. Големите шампиони на страната по правило капитализират влиянието и славата си със светкавичен преход в политиката.

Любимците на нацията по традиция са добре дошли в партията на Владимир Путин "Единна Русия". А към доказано работещия модел се пристрастиха и конкурентите. Наближават поредните избори - на 18 септември ще научим имената на победителите в състезанието за гласове. Някои от тях просто ще затвърдят позициите си, на други предстои дебют.

От списъка обаче липсва най-интригуващото име. Легендата в художествената гимнастика Алина Кабаева бе не просто част от шампионския отбор на Путин. Никой не е в състояние да пресече слуховете, че тя е дългогодишна негова любовница и дори му е родила дъщеря.

През септември 2014 г. Кабаева изненадващо напусна Думата и пое ръководството на холдинга "Национална медийна група" - собственик на редица медии, сред които Пети канал, РЕН ТВ, "Известия", LifeNews.ru. Най-новото й назначение е председател на Съвета на директорите на "Спорт-експрес".

Тя е член на Висшия съвет на "Единна Русия" още от 2001 г., когато бе едва на 18. После продължи развитието си в комисията на Обществената палата по въпросите за развитие на благотворителността, милосърдието и доброволчеството.

През 2007 г., когато прекрати спортната си кариера, влезе в парламента. За 7 години като депутат Алина участва в разработката на пет законопроекта.

В галерията ви предлагаме шампионите, които попаднаха в листите за предстоящия есенен вот.

Новините

Най-четените