Безпощадните американци попариха надеждите на волейболните национали

България загуби с 0:3 гейма от САЩ (20:25, 20:25, 18:25) в решителен мач от домакинското Световно първенство и не успя да поднесе изненада в препълнената с български фенове "Арена Армеец".

Силният американски тим надигра нашите по всички показатели, спаси невероятни топки и имаше необходимата доза шанс, за да си гарантира класирането във финалната шестица на първенството. За България шансовете за класиране напред вече стават нищожни и минават през задължителна победа срещу Канада утре.

В първия гейм тази вечер и двата отбора започнаха концентрирано и началото беше оспорвано. Постепенно САЩ поведе след прекрасна защита и водеше с 16:13 при второто техническо прекъсване.

Разликата се увеличи и при 24:18 янките имаха 6 сетбола, за да приключат гейма с 25:20.

Във втората част съперникът ни поведе бързо и изпълняваше все по-мощен сервис, за да стигне до 16:9 и 7 точки аванс. Българските волейболисти успяха да подобрят играта си и да намалят разликата, но при 22:19 американците се стегнаха и затвориха и втория гейм с 25:20.

До средата на третия гейм нашите даваха сериозен отпор и поддържаха преднина от две точки до 12:10. Тогава с три поредни точки САЩ обърна резултата и отново започна лесно да трупа аванс, а "лъвовете" рухнаха психически и отстъпиха гейма на 18.

Утре вечер България играе последния си мач от група G срещу Канада. При победа ще завършим на второ място в групата и ще се надяваме на въртележки в останалите групи, за да станем един от двата най-добри втори отбори - което ще ни даде място във финалната шестица на първенството. Шансовете за това обаче са сведени до минимум.

Новините

Най-четените