Стоичков ще е водещ на „Спортист на годината”

Носителят на приза "Спортист на годината" през 1994 г. Христо Стоичков ще бъде водещ на церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на България, 3-мата най-добри треньори, отбора на годината и спортист №1 с увреждания за 2010 г. Събитието ще се проведе на 22 декември, сряда, от 20:30 часа.

До този момент организаторите от Нове Холдинг пазеха в тайна имената на водещите. Това ще е дебютът на най-титулования български футболист като водещ. До него на сцената на „Рейнбоу Плаза" ще бъде и неотразимата и винаги позитивно настроена Нели Атанасова. Освен като телевизионна водеща, тя е известна и като европейска шампионка и вицешампионка по художествена гимнастика.

Класираните от 10 до 4 място ще получат своите статуетки от носители на отличието "Спортист на годината" през 53-годишната история на церемонията. Министър-председателят Бойко Борисов пък ще награди почетната тройка, както и треньор на годината.

Останалите двама наставници ще получат своите картини от министъра на спорта и треньор на 2008 г. Свилен Нейков. Ректорът на НСА - проф. д-р Лъчезар Димитров, ще връчи наградата на Спортист №1 с увреждания, а шефката на БОК и четирикратен носител на "Спортист на годината" Стефка Костадинова ще награди "Отбор на годината".

 

Новините

Най-четените