Цонга спря уморения Григор

Тежките трисетови мачове, които изигра през тази седмица си казаха думата и Григор Димитров напусна Мастърса в Торонто, сразен от французина Жо-Вилфред Цонга в два сета - 4:6, 3:6.

Мачът бе четвърти между двамата и съответно четвърта победа на сметката на французина, който се очертава като един от неудобните съперници на Димитров.

Гришо не приличаше на себе си и нямаше отговор на разнообразната игра на Цонга и мощния му във важните моменти сервис. Един пробив в първия и два във втория сет направиха разликата между съперниците. В първата част играта вървеше гейм за гейм до 4:4, след което Григор пропиля преднина от 40:15 и бе пробит в края на сета.

Макар и трудно, Цонга взе подаването си и поведе с 1:0 след гейм, който продължи 8 минути.

В третия гейм на втория сет Григор изпрати в мрежата две изключително рутинни волета и подари самоубийствените три поредни брекпойнта на Цонга, който реализира още първия.

При 1:3 Димитров спаси 4 брейкбола, но така и не успя да намери играта си и в десетия гейм бе пробит за втори път за 6:3 в полза на Цонга.

Григор направи 26 непредизвикани грешки срещу 19 на неговия съперник. Цонга пласира 22 уинъра, а Димитров - 13. Французинът спечели 88 процента от точките си на първи сервис.

Гришо вече мисли за турнира в Синсинати, който ще бъде генерална репетиция преди започващия на 25-ти август US Open.

Новините

Най-четените