Моуриньо: С такива голове не можем да бием Барселона

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо пое вината за второто поредно поражение на тима му от Барселона през този сезон. След като в началото на декември „белите" отстъпиха на каталунците в шампионатния мач, късно снощи Реал загуби и първия двубой от четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля. На „Сантяго Бернабеу" Барселона се наложи с 2:1 и е на крачка от участие в полуфиналите. Реваншът е следващата сряда от 23,00 ч. българско време на стадион „Ноу Камп".

Попаденията за Барселона снощи отбелязаха Карлес Пуйол в 49-та минута и Ерик Абидал в 75-та минута. За Реал се разписа Кристиано Роналдо още в 12-та минута. Успехът на каталунците можеше да бъде още по изразителен ако Алексис Санчес през първото полувреме и Андрес Иниеста през второто не бяха уцелили гредите. Реал също се отчете с греда след удар на Бензема. Съдията на срещата пък спести чист червен картон на Пепе, който през второто полувреме фаулира Лионел Меси, а след това съвсем умишлено го настъпи по ръката.

„Аз съм отговорен за моя отбор особено когато губи. Победата има много бащи, а загубата само един. Финалът за Купата на краля го отпразнувахме всички, а загубата само аз преглъщам. Това е футболът", обобщи Жозе Моуриньо на пресконференцията след двубоя.

„Барселона е прекрасен отбор. С такива допуснати голове при статични положения обаче ние не можем да ги бием ", призна Специалния. "Не видях положението с Пепе. Ако нарочно е настъпил Меси, не е приемливо. Трябва да го видя", измъкна се португалецът от журналистическите въпроси.

Действията на Пепе обаче предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи. „Пепе, какъв идиот", написа в Twitter нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни.

Един от журналистите блогъри на marca.com Роберто Паломар пък бе категоричен: "Пепе не може да продължи да носи фланелката на Реал Мадрид".

Новините

Най-четените