Ливърпул падна у дома от Фулъм

Ливърпул загуби снощи с 0:1 от Фулъм в отложен мач от Висшата лига с автогол на защитника Мартин Шкъртел.

Победата на лондонския клуб бе негова първа на "Анфийлд" изобщо в историята и първа за 48 гостувания в Ливърпул!

Същевременно домакините записаха втора поред и общо четвърта загуба у дома. Като цяло представянето на "червените" на собствен терен е трагично и те имат едва 5 победи на "Анфийлд" в 18 мача този сезон.

С оглед на предстоящия в събота финал за Купата на футболната асоциация срещу Челси мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш бе направил цели девет промени в състава в сравнение с този, който през уикенда победи Норич с 3:0 като гост.

В стартовата единайсеторка липсваха авторът на хеттрик в последния мач Суарес, капитанът Джерард, Агер, Белами, титулярният вратар Рейна. В 76-ата минута като смяна на мястото на Дирк Каут дебютира 17-годишният Рахим Стърлинг.

Запитан от репортер на ВВС как ще оцени представянето, босът на "червените" заяви, че не би нарекъл това нещо "представяне"...

"Поемам част от вината за избора на състав, но смятам, че беше честно да дам на всички игрово време, особено преди събота, когато е важен ден за нашия клуб. Те получиха шанс да защитят претенциите си за титулярно място, но се изложиха. Не трябва да играем така. Ако подходиш грешно към мача, не заслужаваш нищо в него и се получи точно така", каза шотландецът.

По същото време другият клуб от град Ливърпул - Евертън, завърши 1:1 в гостуването си на Стоук Сити.

Новините

Най-четените