Юнайтед взе Фалкао под наем

Манчестър Юнайтед си осигури звездата на Монако Радамел Фалкао под наем за един сезон, като Луис ван Гаал ще плати за него пари, с които обикновено се купуват качествени играчи в Европа - 12 милиона лири. Колумбиецът ще получава по 200 000 лири на седмица.

Нападателят беше трансферна цел и на Манчестър Сити и Арсенал, но високата му цена ги отказа - Монако го предлагаше за 55 милиона лири. В Сити се отказаха от Фалкао защото с евентуалната му покупка клубът щеше да наруши правилата на финансовия феърплей на УЕФА, а от щаба на Венгер неофициално коментираха, че Радамел е твърде скъп.

Днес сутринта Фалкао отпътува от Ница за Манчестър с частен самолет като сутринта информацията беше, че Юнайтед може да плати за него 51 милиона лири. След това обаче сделката е претърпяла сериозна трансформация.

При преговорите за отдаването му под наем, офертата на Юнайтед се е оказала по-добра от тази на Арсенал. Венгер е предложил 8,5 милиона лири за сезон плюс още 10,4 милиона паунда заплата на Фалкао.

В събота вечерта Фалкао намекна в Twitter, че отива в Реал, но след това изтри поста си. С оглед на насочването на Радамел към Острова, Карло Анчелоти реагира бързо и взе под наем Хавиер Ернандес от Манчестър Юнайтед.

Според анализаторите в Англия, този трансфер демонстрира решимостта на Луис ван Гаал да постигне максимално бързи резултати с изпадналия в криза Манчестър Юнайтед.

 

Новините

Най-четените