Звездите на Челси срещу съдията

Няколко от звездите на Челси са дали показания вчера, според които съдията Марк Клатънбърг е обидил на расова основа Джон Оби Микел и освен това е нарекъл Хуан Мата „испанска пачавра".

Футболистите са били разпитани по време на сутрешната тренировка и показанията им вече имат тежест на доказателства в разследването срещу рефера.

От вчера в случая участва и полицията, тъй като Асоциацията на чернокожите адвокати подаде жалба срещу Клатънбърг заради сблъсъците му с Микел и Мата. Сега разследващите полицаи ще трябва да решат зали Клатънбърг е извършил престъпление в мача на Челси, който той свири през уикенда.

В същото време босовете на футболната асоциация са твърдо решени да приклюбът максимално бързо случая, тъй като проточилата се 11 месеца сага с расисткия скандал, предизвикан от Джон Тери, им донесе лоша слава. В крайна сметка капитанът на Челси беше наказан за 4 мача и трябва да плати глоба от 220 000 лири.

37-годишният Клатънбърг остана извън списъка с рефери за мачовете във Висшата лига тази седмица и най-вероятно няма да свири докато случаят не бъде напълно разрешен.

Челси направи официално оплакване от Клатънбърг, а Микел е повторил думите му в съблекалнята на тима, като те са предизвикали недоволството на играчите на Роберто ди Матео.

След мача Ди Матео и Микел са имали разговор с Клатънбърг в съдийската стая, на който двамата са му поискали обяснение за грубия език и странните решения в хода на срещата.

Новините

Най-четените