Далглиш хвали Суарес за дебюта му в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш не спести похвали за новото попълнение на тима Луис Суарес след дебютния му мач за Ливърпул.

Бившият нападател на Аякс се появи на терена в 63-та минута на мача със Стоук Сити от поредния кръг на Висшата лига. 16-минути по-късно - в 79-та Суарес отбеляза и първия си гол с екипа на Ливърпул. Преди това се разписа Раул Мейрелеш, а Ливърпул спечели с 2:0.

"Суарес се разписа още в първия си мач и това е фантастично както за него, така и за феновете. Той дори не беше тренирал с отбора заради факта, че документите му се забавиха", заяви Далглиш.

За трети пореден мач „червените" запазиха вратата си „суха" и Далглиш не пропусна да похвали и своята защита. "Трябваше да неутрализираме силните страни на Стоук и да наложим нашия стил на игра. Направихме го. Кириякос беше брилянтен. Накрая се измори, но въпреки това издържа и не пожела да бъде сменен".

С успеха срещу Стоук Сити Ливърпул се приближи само на две точки от зона Европа в класирането. Мърсисайдци са на седмо място с 35 точки, а шестият Съндърланд е с 35.

Девет точки пък е разликата между Ливърпул и последният тим, който получава право на участие в Шампионската лига - четвъртият Челси.

Онази вечер „сините" от Лондон биха с 4:2 Съндърланд. За мястото им обаче претендира и Тотнъм. Късно снощи „шпорите" се наложиха с минималното 0:1 над Блекбърн. Единственото попадение отбеляза Питър Крауч още в 3-та минута. Успехът остави отбора на Хари Реднап на само две точки зад Челси.

Ценни точки в битката за челото обаче загуби Манчестър Сити. „Гражданите" направиха 2:2 срещу Бирмингам като гост и изпуснаха възможността да се доближат само на точка от втория във временното класиране тим на Арсенал.

Новините

Най-четените