Контузия вади Тери от игра за неопределено време

Капитанът на Челси Джон Тери шокира феновете на тима като обяви, че може да остане извън игра в следващите два или три месеца. Причината за евентуалното му отстъствие е контузия на подколянното сухожилие, която създава проблеми на защитника още от края на миналия сезон.

„Към този момент вече не мога да контролирам болката. Търпях в продължение на месеци заради адреналина, просто я избутвах назад в съзнанието си. Стигнах до точката, от която не мога да продължа. Сега вече не е въпрос на решение от моя страна. След мачовете направо агонизирам и не мога да спя изобщо", призна Тери в интервю за ESPN.

Той пропусна последният мач на тима си от Висшата лига, а без него Челси отстъпи на Съндърланд с 0:3. Тери няма да вземе участие и в двубоя с Бирмингам в края на тази седмица.

„Нямам представа какво може да ми помогне. Възстановяването ми може да отнеме седмици или месеци", допълни още футболиста.

В края на тази седмица той ще пътува до Италия, където ще бъде прегледан от лекари, специализирали се в лечението на подобни травми. Едва тогава ще стане ясно и колко точно ще отсъства Тери от терена.

Както е известно, от няколко месеца извън състава на Челси е друг от ключовите играчи на тима - Франк Лампард. Той ще отсъства до средата на декември. Английсият шампион е и без Микаел Есиен, който изтърпява наказание от три срещи.

Новините

Най-четените