Карлович унищожи Григор

Григор Димитров напусна безславно "Ролан Гарос" още в първия кръг на престижната надпревара.

Българинът отстъпи с 0:3 сета на по-големия с 12 години от него Иво Карлович.

Хърватинът унищожи надеждите на 12-ия в света Димитров със страхотен сервис, но не само...

Карлович се движеше добре за своите 208 см., а му вървяха и ударите - форхендът бе страхотен, а бекхендът - стабилен.

Още в първия гейм Григор трябваше да отразява точка за пробив, а всеки от тенисистите взимаше своето подаване до 3:3.

Решителният момент в първия сет настъпи в 7-ия гейм. Няколко страхотни ретура на хърватина, последвани от отлична защита и контраатака доведоха до два брейкбола.

Карлович вкара в корта и следващия си ретур, а след това добър минаващ удар предизвика грешка от ракетата на атакуващия на мрежата Димитров и първият пробив стана факт. Той се оказа достатъчен за Карлович да затвори първата част с 6:4 за 32 минути игра.

Григор направи 14 печеливши удара срещу 9 на своя съперник, но непредизвиканите му грешки бяха 9 срещу само 4 на хърватина.

В началото на втората част Димитров най-сетне получи шанс да спечели подаването на противника си, но точката за пробив бе спасена в типичния за Карлович стил - с мощен ас.

Критичният момент в сета бе при 5-5, когато Гришо буквално се срина - два убийствени ретура на Карлович и грешка на българина доведоха до брейкбол, последва двойна грешка и ключов пробив, а при 6:5 Карлович отново бе железен в подаването си и поведе с 2:0 сета.

В третия тенисистите взимаха подаванията си до 6:6, а в тайбрека Карлович поведе с 3:0, а след това затвори мача с ас още при първия си мачбол.

Новините

Най-четените