Наследството на Хендо: Дузина велики мачове за историята

Дан Хендерсън, една от най-големите легенди в ММА света, сложи край на кариерата си на 46-годишна възраст.

Хендо държа титли в две от иконичните организации в смесените бойни изкуства.

Беше шампион в полутежката категория на Strakeforce, а по времето си в Pride държеше титлите в средната категория и уолтеруейт, с което и досега е единственият боец в голяма ММА организация, държал колани в различни категории по едно и също време.

Хендерсън обяви отказването си спорта на UFC 204, като така и не успя да спечели титла в най-голямата организация по смесени бойни изкуства.

Хендо загуби след единодушно съдийско решение двубоя си срещу шампиона Майкъл Биспин и въпреки огромното недоволство сред феновете, трябва да си признаем, че решението бе справедливо.

Започнал състезателната си кариера като борец и участник на олимпийските игри през 1992 и 1996 г., американецът влиза в смесените бойни изкуства през 1997-а.

Първият му официален двубой е на турнир в Бразилия, след което участва на UFC 17, което печели, побеждавайки Карлос Нютън, въпреки че челюстта му е счупена по-рано в мача.

UFC 17 – колко отдавна звучи само...

В продължение на почти две десетилетия Дан Хендерсън бяга и се връща отново в UFC, но постига най-големите си успехи в Strikeforce и Pride.

Хендо ще бъде запомнен винаги с безмилостната си дясна ръка, която е приспивала толкова много опоненти.

В галерията ще ви върнем към 12-те най-добри мача, с които Дан Хендерсън ще остане завинаги в историята на ММА спорта.

Новините

Най-четените