Сити се изръсва с 20 милиона за хърватския Меси

Манчестър Сити ще трябва да се изръси с около 20 милиона евро за новата си трансферна цел - 16-годишният хърватски офанзивен халф на Динамо (Загреб) Ален Халилович. „Гражданите" вече сериозно се интересуват от услугите на младия техничар, който в родината си е сравняван с гениалния Лионел Меси, но засега срещат категоричен отказ от ръководството на „плавите".

„Да, Сити иска да привлече Ален, но засега предлага твърде малко пари за него. Те ни дават смехотворните 11 милиона евро - за тази сума, не бихме им продали дори левия му крак. Засега нямаме договорка с тях, именно заради голямото разминаване в предложението им и нашите очаквания", заяви главният спортно-технически директор на Динамо Зоран Мамич пред вестник „Ютарни Лист".

Предполага се, че до края на зимния трансферен прозорец, Сити ще подобри офертата си. Халилович се прочу със страхотните си изяви в младежките гарнитури на Динамо, а в последните седмици последователно стана най-младият дебютант (3:1 срещу Хайдук) и най-младият голмайстор (4:1 срещу Славен Белупо) в хърватската Първа лига.

#1 redbullx1 27.11.2012 в 00:40:13

Много е добър,много деца има като него,които на тази възраст са: "Новия Меси,новия Марадона...",но за сега само слухове.На времето и на Андрес Д'Алесандро му казваха новия Марадона,а то какво стана,Росицки също беше сравняван с Великия Аржентинец,но и той нищо запомнящо се,Жорди Кройф също е пример.С една дума,по-малко сравнения,по-добре.

#2 Fedar 27.11.2012 в 02:25:31

Редбул, бате, значи викаш това хърватче сигурно никога няма да стигне Меси. Най-вероятно е така, обаче е на 16 години, играе титуляр в най-добрият хърватски отбор - Динамо Загреб, и дават за него 20 милиона. Само Динамо Загреб и Партизан Белград сигурно направиха стотина милиона в последните пет години от продажбата на такива собствени кадри, пък голяма работа после, че никой от тях не стана като Меси. А печалбата от такива като този е почти чиста, защото са все собствени кадри. А през това време, ние тук, понеже сме много умни, даваме по 20-30 хиляди евра заплата на Нджонго, Опоку и всякаква глобална измет.

#4 redbullx1 27.11.2012 в 16:03:50

Федар,никъде не съм казал,че хърватчето е лошо,напротив,много добър е за годините си,но само времето ще покаже дали е новия Меси,дано да бъде. Българската футболна реалност няма какво да коментираме,за съседите си прав,знам добре,че печелят много пари от продажби на играчи.Ще даваме на Нджонго Присо и подобни на него заплати,виж,че не се знае вече кой краде и кой не,то май такива,които не крадът от заплати,комисионни и т.н.. не останаха.Видя се до къде стигнахме в Европа,първи кръг,но тук е така,ръководвста и треньори не спират да говорят и когато дойдат мачовете в Европа - Аху,иху и накрая тихо

Новините

Най-четените