Сити предлага 12 милиона евро на Моуриньо

Босовете на Манчестър Сити предлагат 12 милиона евро на сезон заплата на Жозе Моуриньо, ако португалецът реши да напусне Реал и да се върне във Висшата лига. Специалния вече на няколко пъти в последните месеци намекна, че може да напусне Белия балет, но идеята му е да се бори за мястото на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

Но сър Алекс най-вероятно ще води Юнайтед и през следващия сезон, което означава, че Моуриньо ще трябва да чака. Или пък не - ако все пак иска да работи в Манчестър. Източник от Сити издаде на Daily Mail, че мениджърът на тима Роберто Манчини вече е пътник и смяната му е въпрос на време.

Съдбата на италианеца била решена още след отпадането на Сити от Динамо (Киев) от Лига Европа в четвъртък и цел №1 на клуба е Моуриньо.

Арабските собственици на Сити са готови да предложат 12 милиона евро годишна заплата на Моуриньо, който успя да превърне огромната инвестиция на Роман Абрамович в Челси във футболни успехи. Така Специалния ще трябва да избира - да остане още една година в Реал и да чака сър Алекс да си тръгне или да поеме Сити през лятото и да стане един от съперниците на шотландеца във Висшата лига.

„Жозе вече е наясно, че сър Алекс ще остане в Юнайтед поне още един сезон - заяви източник на вестника през уикенда. - Но, напълно очаквано, разривът в отношенията на Моуриньо с президента на Реал Флорентино Перес и генералния директор на клуба Хорхе Валдано е вече факт. Титлата в Испания изглежда невъзможна цел за Белия балет, но все още Жозе може да спечели нещо в Шампионската лига и той ще се бори."

Новините

Най-четените