Треньорът на бразилците призна, че са легнали на България

Селекционерът на волейболния отбор на Бразилия Бернардо Резенде за първи път призна, че световните шампиони са "легнали" на България  за 0:3 на Мондиал 2010 в Италия, за да могат да стигнат по-лесно до финала.

Резенде изведе Бразилия до трета поредна световна титла, но сега той проговори за "мача на срама".

Бернардиньо не обяви директно, че "Селесао" нарочно е загубила от България, но намекна за това в интервю за местното списание "Алфа".
"Искам да се извиня на хората! Ако ме питате дали се гордея, аз казвам: "Няма начин"... Това бе против всичко, за което съм се борил, против принципите, в които вярвам", заявява специалистът в интервюто си.
Там той добавя, че се е наложило да скрие решението си дори от баща си, тъй като е изпитал голям срам от поведението си. "Трябваше да изберем пътя си. Но това е път, по който никога повече няма да тръгна", завършва Бернардиньо.
Потърсен за коментар от най-голямата бразилска медия GLOBO Бернардо Резенде заяви чрез пресаташето на Бразилската конфедерация по волейбол следното: "Всичко, което се говори, е в контекст. Ще изчакам списанието да излезе от печат и да се появи на пазара и едва тогава ще коментирам дали думите ми се били правилно цитирани!", отсича той.

Новините

Най-четените