Компани отказва на Барселона

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани обяви, че ще откаже на Барселона, ако каталунският гранд направи оферта за него. Белгиецът се нареди сред най-добрите защитници в света и има решаващ принос за титлата на Сити във Висшата лига този сезон.

Новият треньор на Барселона Тито Виланова пък включи Компани в списъка си с покупки за лятото, за които е сигурно, че ще има финансиране.

Според Виланова, Компани ще е перфектният заместник на 34-годишния Карлес Пуйол, който е все по-близо до края на кариерата си.

Източници, близки до Компани съобщиха, че вече е имало контакт между него и Барселона и каталунците са му предложили дългосрочен договор и седмична заплата около 160 000 лири на седмица.

Но 26-годишният бранител е отказал и наскоро заяви, че няма намерение да напуска Сити, тъй като иска още успехи с тима.

Роберто Манчини е наясно с интереса на Барселона към Компани, който дойде в Сити през 2008 срещу едва 6 милиона лири от Хамбург. Сега италианецът натиска босовете на Сити да предложат нов, по-добър договор на Компани.

От бранителя се интересуват и Милан, Ювентус и Байерн.

„Щастлив съм в Сити - обясни Компани. - Постоянно чувам някакви неща за себе си, че ще напускам, че ще има трансфер, но единственото, което ме интересува е Манчестър Сити. Не можем да спрем с титлата на Англия, искам да спечелим Шампионската лига."

Новините

Най-четените