Играчите на Манчестър Юнайтед подкрепиха Рууни

Рио Фърдинанд и Райън Гигс подкрепиха съотборника си Уейн Рууни по повод наказанието му от два мача заради ругатните, които отправи по време на мача с Уест Хем.

Както е известно от вчера, Дисциплинарната комисия към Английската футболна асоциация потвърди решението си за санкция на нападателя и той ще пропусне двубоите с Фулъм и Манчестър Сити.

"Мисля си, че понякога трябва да се гледа в перспектива. Не одоброявам псуването пред камера, но по света се случват толкова много други неща. Хора бивани убити в Либия и Кот Д'Ивоар, където има войни, а реакцията на Рууни е на челните страници. Няма никаква логика в това", коментира Фърдинанд пред таблоида "Сън".

"Неговият футболен талант блесна на мача срещу Челси и Англия трябва да го съхрани. Хората правят грешки, никой не е перфектен. Надявам се Рууни да си даде сметка на какво е способен и ако продължи да играе така, както напоследък, съм убеден, че ще разбере", продължи бранителят на "червените дяволи".

Не по-различно бе мнението и на Райън Гигс. Според уелсеца Рууни е несправедливо нападан за инцидента.

"Не съм изненадан от наказанието от гледна точка на това какво е мнението за характера на Рууни. Но два мача да не играе... това вече е изненада", каза Гигс.

"Никога преди това не са наказвали за псуване пред камера и в тази връзка се чувстваме измамени. Но това е едно от нещата, които просто трябва да бъдат приети. Със сигурност е загуба за нас, че няма да играе в два мача, но все пак ще е на линия за реванша с Челси", допълни той.

Новините

Най-четените