Реал се измъкна, Барса громи

Реал Мадрид спечели много трудно с 2:1 над Бетис в среща от първия кръг на Ла Лига.

Хорхе Молина откри за севилци в 14-та минута, но попадения на Карим Бензема (26) и късен гол на Иско (86) донесоха победа в дебютната среща на Карло Анчелоти.

"Белите" създадоха много положения, но до самия край бяха пред угрозата да не вземат трите точки. В следващия кръг Реал гостува на Гранада.

Барселона направи далеч по-убедителен старт. Каталунците записаха гръмко 7:0 над Леванте на "Камп ноу". По два пъти се разписаха Лео Меси и Педро, а по едно попадение добавиха Алексис Санчес, Даниел Алвеш и Чави Ернандес.

Това беше дебютен двубой за наставника на каталунците Херардо Мартино. Привлеченият за 57 млн. евро това лято Неймар се появи в средата на второто полувреме на мястото на Санчес и за близо половин час на терена загатна за големия си потенциал.

В сряда Барса гостува на Атлетико Мадрид на "Висенте Калдерон" в първия мач за Суперкупата на Испания.

"Дюшекчиите" от своя страна също започнаха обещаващо сезона - 3:1 като гости на Севиля. Героят за столичани бе бразилецът Диего Коща, който отбеляза първите два гола за своя тим в 35-та и 79-та минута, а третият бе дело на Кристиан Родригес в добавеното време на двубоя.

Попадението за домакините реализира Диего Пероти в 38-та минута.

Новините

Най-четените