УЕФА решава утре за наказанието на Моуриньо

Дисциплинарната комисия на европейската футболна федерация (УЕФА) изтегли с няколко дни заседанието си, на което трябва да бъдат разгледани скандалите около първия полуфинал в Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Барселона. Първоначално сбирката трябваше да се състои на 6 май, петък, но бе решено тя да се проведе утре преди втория мач. Реваншът между двата тима е във вторник от 21,45 ч. на стадион „Ноу Камп".

На сбирката утре ще бъдат разгледани и жалбите на двата тима.

Както е известно, в сряда ръководството на Барселона подаде такава срещу треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо заради атаките му към колегата му от Барселона Хосеп Гуардиола.

Наставникът е разследван и от УЕФА заради изказванията си след двубоя, в които обвини централата, че умишлено толерира каталунците в последните три години. Реал пък е под наблюдение заради нахлуването на фенове на терена, заради хвърлени предмети и заради червения картон на Пепе.

От мадридския тим ще чакат новини около собствената си жалба за неспортсменско поведение на Педро Родригес, Серхио Бускетс и Дани Алвеш. „Белите" са приложили видеозаписи на най-спорните моменти и се надяват на наказание от по два мача за играчите на Барселона.

Дори Алвеш да бъде наказан обаче червеният картон на Пепе няма да бъде отменен и той със сигурност ще пропусне реванша на стадион „Ноу Камп". Треньорът Жозе Моуриньо вероятно ще изгори за четири срещи, сурово наказание очаква и вратаря на Барселона Хосе Мануел Пинто.

Решението ще бъде взето от десетината членове на Дисциплинарната комисия на УЕФА, които са експерти по спортно право. В заседанието няма да участва испанецът Емилио Гарсия, който по принцип е член на комисията.

Новините

Най-четените