Луис Суарес: Ливърпул ще е претендент за титлата

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес смята, че тимът на Кени Далглиш ще може да се бори за титлата във Висшата лига, ако повтори игрите си от пролетния полусезон.

24-годишният Суарес пристигна в Ливърпул през януари - срещу 22 милиона лири, платени на Аякс, и успя да изиграе важна роля в преобразяването на отбора. Уригваецът се оказа ключова фигура в плановете на Далглиш да наложи европейски стил на игра в Ливърпул, а до края на сезона Суарес записа 4 гола, 3 голови паса и 12 мача като титуляр във Висшата лига.

Под ръководството на Далглиш Ливърпул допусна едва пет загуби и според Суарес, ако той и съотборниците му повторят това представяне, наесен в Англия ще е много интересно.

„Мисля, че през втората половина на сезона показахме много силна форма, но това е нашата истинска игра - обясни Суарес. - Най-после се доближаваме до това, което иска Далглиш от нас. Но ако искаме да се борим за титлата в Англия, трябва цял сезон да играем така. Ако успеем да тръгнем силно в началото на следващия сезон, атаката ни ще е по-успешно, най-важното е да играем добре и да сме креативни на терена."

Новините

Най-четените