Фернандо Торес призова за спокойствие

Една от звездите на Испания - нападателят Фернандо Торес призова за спокойствие въпреки разгромната победа на тима му в последната контрола преди световното първенство в ЮАР. Късно снощи „Ла фурия" би с 6:0 Полша.

„Знам, че сега в медиите цари страхотна еуфория. Трябва да е ясно, че това може да ни изиграе лоша шега. Ние в отбора прекрасно разбираме, че на световното първенство всичко ще бъде доста по-сложно. Трябва да запазим концентрация и да не подценяваме никой съперник. Видя се колко опасно е това в контролите със Саудитска Арабия (3:2) и Южна Корея (1:0).

Имаме страхотен шанс да спечелим световното, но трябва да бъдем много внимателни. Доволен съм, че контузията ми вече е само спомен и сега мога да се наслаждавам на футбола. Много ми се искаше да се завърна по-рано на терена, но коляното ми не го позволяваше. Надявам се да успея да помогна на тима да постига успехи в ЮАР, желанието ми за изява е двойно по-голямо", коментира Торес, който снощи изигра първия си мач от почти два месеца насам. Нападателят на Ливърпул дори се отчете с гол.

Въпреки думите на Торес обаче медиите продължават да се отнасят към еврошампионите като към абсолютен фаворит за титлата в ЮАР. Аржентинското издание „El Grafico" публикува днес резултатите от анкета, проведена сред журналисти-представители на отборите финалисти. Освен своя фаворит за титлата те трябваше да посочат играча, който ще стане №1 на първенството, голмайстора, откритието на първенството и разочарованието на турнира.

47,5%  от участниците бяха категорични, че титлата ще спечели именно Испания. На второ и трето място са Бразилия и Аржентина. Фаворит за играч №1 е Лионел Меси (47,8%), а за реализатор - Уейн Рууни (19,5%). Журналистите са убедени,  че тимовете на Кот д'Ивоар и Чили ще бъдат сред приятните изненади (14,6% и12,8%), а разочарование ще поднесе Франция (24,8%).

Треньорът на Полша Франтисек Жмуда също прогнозира, че Испания ще стигне до последния мач. „За Испания мача с нас вероятно е приличал на тренировка. Отборът им тръгва към Мондиала в прекрасна форма. Демонстрират бърз и техничен футбол и съм убеден, че те и Бразилия ще бъдат финалистите", коментира наставникът.  

Мнението му подкрепи един от най-добрите вратари в Историята Тони Шумахер. „Испанците показват страхотен футбол и са моя фаворит №1 за титлата. Веднага след тях слагам Бразилия", коментира двукратният световен вицешампион.

Наставникът на „Ла фурия" Висенте дел Боске обаче има далеч по-сериозен проблем от нарастващата еуфория около тима му. Селекционерът е притеснен от травмата, получена от Андрес Иниеста по време на снощната контрола с Полша. Играчът на Барселона напусна в 39-та минута. Контузията е същата, която го извади от терена в последните мачове на клубния му тим. „Ще видим какво ще покаже ренгенът", коментира единствено Дел Боске.

Новините

Най-четените