Реал си осигури Хамес Родригес

Реал си осигури Хамес Родригес, след като Белия балет и Монако се споразумяха за продажбата на звездата на Колумбия на цена от 88 милиона евро.

За същите пари Барселона купи Луис Суарес от Ливърпул, а в сделката за Родригес са включени и допълнителни доплащания в зависимост от представянето му през сезона.

Сделката е била окончателно договорена през уикенда, днес трябва да бъдат уточнени и личните условия на Хамес, а след това той ще мине медицински преглед и ще бъде представен на феновете на Реал.

Мадридският гранд вече си осигури Тони Кроос от Байерн и Родригес ще е втората голяма звезда, купена това лято от президента на клуба Флорентино Перес.

Днес стана ясно, че менджмънтът на Хамес е притиснал сериозно Монако, за да се осъществи трансфера му в Реал. Родригес прекара само един сезон във Франция, като преди това Монако го купи от Порто. Идването на Родригес в Реал най-вероятно ще означава, че Иско ще трябва да си търси нов отбор, като Ливърпул е сред най-сериозните кандидати за полузащитника.

Родригес спечели Златната обувка на световното първенство в Бразилия с 6 попадения, а Реал иска още един колумбиец от Монако - Радамел Фалкао, като в началото на юли беше съобщено, че в преговорите за него е постигнат „пробив".

Новините

Най-четените