Кой участва в битката за Фалкао

Бащата на Радамел Фалкао разкри, че битката за подписа на сина му това лято е била доста по-оспорвана от очакваното и изобщо не е ставало въпрос за преговори само между Монако и Манчестър Юнайтед.

В крайна сметка Луис ван Гаал взе под наем Фалкао срещу 6 милиона лири на сезон, но според Радамел Гарсия, конкуренцията между европейските грандове е била ожсточена.

„Ювентус, Манчестър Сити и Ливърпул - това бяха другите клубове, които го искаха - обясни бащата на звездата. - Дори и Арсенал се включи в края. За щастие, той избра Манчестър Юнайтед, много съм доволен, това е велик клуб."

За известно време се смяташе, че Фалкао ще премине в Реал, но в крайна сметка в испанския клуб решиха да не се борят за трансфера му.

„Когато искаш нещо, решаваш дали да го купиш или не, в Реал решиха, че нямат нужда от Радамел - допълни Радамел Гарсия. - Нищо не можем да направим. Освен това, имам усещането, че в една сделка с Реал щеше да има други условия, които можеха да не ни харесат. Така че, трябва да приемем нещата, които се случиха.

„Благодарен съм, че в крайна сметка синът ми подписа с Юнайтед - това е най-важният отбор в Англия и един от най-силните икономически в световния футбол."

Новините

Най-четените