ФА въвежда нови правила за контузени играчи

Английската футболна асоциация предвижда нови правила, които да се прилагат в случаите, в които футболистите са загубили съзнание. Според новата наредба, играчи, които са получили краткотрайна загуба на съзнание или са с нарушена кординация, няма да бъдат допускани да се завръщат в игра.

Мерките са част от кампанията на ФА за избягване на риска от усложнения при получени удари в областта на главата. В последно време се появиха предложения, според които футболисти с получени подобни травми, трябва да бъдат заменяни, независимо от това дали броят на позволените смени е достигнат.

Последният подобен случай бе на финала на Мондиала в Бразилия, когато Кристоф Крамер получи удар в главата, а малко след това е попитал рефера на срещата дали това е финалът на световното.

През миналата година пък вратарят на Тотнъм Уго Лорис бе нокаутиран по време на среща с Евертън и загуби съзнание, но след това продължи да играе.

"Треньорите и реферите трябва да разберат сериозността на контузиите в главата. Те могат да причинят усложнения и проблеми както непосредствено след удара, така и в за в бъдеще.", заявява Иън Бийзли, главен медицински консултант към ФА на Англия.

Новините

Най-четените