Арсенал се разбра с Реал за Кедира

Арсенал ще плати 29 милиона евро на Реал за Сами Кедира, като според източници от двата клуба, трансферът на халфа вече е договорен, личните му условия също и остава само той да мине медицински преглед.

Договорът на 27-годишният германски национал ще е за четири години, а моментът за трансфер беше изключително подходящ, тъй като до края на настоящия контракт на Сами с Реал оставаше само един сезон. В същото време в Реал са решили, че цената на Кедира ще спадне след края на следващия сезон и са решили да приемат офертата на Арсен Венгер.

От мениджмънта на Кедира са поставили условия на Реал за преподписване с по-изгодни финансови условия, което пък носи риска при отказ, футболистът да си тръгне като свободен агент следващото лято.

Челси също участва в надпреварата за Кедира. Точно Жозе Моуриньо купи Кедира за Реал през юли 2010, но офертата на Арсенал е била по-добра.

Решаващият фактор при преговорите е бил Месут Йозил. Германският национал рита в Арсенал от миналото лято и демонстрира, че може да поведе напред тима, а двамата с Кедира са близки приятели и Сами го е потърсил за съвет.

Новините

Най-четените