Левски обърна инфарктно Спартак (Търнава)

С голове в 89-ата и 92-ата минута Левски победи Спартак (Търнава) с 2:1 в първи мач от Третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Словаците бяха повели от дузпа в 80-ата мин., когато Владимир Гаджев с шут от 30-ина метра изравни резултата, а в добавеното време влезлият като резерва Шюрд Арш донесе победата  за радост на поне 15-хилядната публика на ст. „Георги Аспарухов".

Мачът започна с минута мълчание в памет на загиналия по пътя към София словашки фен, заради който агитката на гостите, наброяваща около 200 човека, се подреди във формата на кръст и пази тишина през цялото първо полувреме.

Преди почивката „сините" разочароваха с играта си и не създадоха нито едно чисто голово положение, а вратарят Пламен Илиев на няколко пъти трябваше да спасява отбора в критични ситуации.

С отсъжданията си украинският съдия Сергей Бойко също изнерви публиката на Левски, като кулминацията бе при дадената десет минути преди края дузпа за Спартак за нарушение на Милиев срещу Прохазка.

С обрата в последните минути обаче всичко си дойде на мястото, както каза и мениджърът на Левски Георги Иванов... "Като за първи мач съм доволен. Бяхме доста нервни и затова не играхме по най-добрия начин. Въпреки това доминирахме през цялото време и можехме да победим с повече. Радвам се, че показахме воля и дух за победа. Хубаво е, че момчетата се раздадоха. Имаше доста спорни ситуации, но щом съдията ги е отсъдил няма как да ги променим. Всички спорни ситуации бяха в полза на Спартак и ние не сме доволни от съдийството", заяви Гонзо.

"Доволен съм от всички нови. Показаха добри неща. Нормално е да има и слабости в играта им, но важното е, че показаха воля за победа. 2:1 е добър резултат за Левски и ще продължим. Иван Цветков показа добри неща в подготовката и бе нормално да изберем него. Няма как да играят всички. Позволете на мен да избирам състава. Левски е много далеч от своето лице. Имаме много нови футболисти, които трябва да се сработят. Знаем качествата на Шюрд Арш, той показа, че е ключов футболист за нас и ще постигне големи неща", каза още той.

 

Новините

Най-четените