Реднап готов да харчи здраво през януари

Босът на Тотнъм Хари Реднап планира да привлече две от звездите на Челси през януари, като двойният трансфер ще му струва около 15 милиона лири. Хари се е прицелил в Дидие Дрогба и Алекс, като бъдещето и на двамата в Челси е под въпрос.

Преговорите между Дрогба и Челси за новия му договор са замразени, а настоящият му контракт изтича през лятото. Няколко клуба имат интерес към опитния нападател, но едва ли Андре Вияш-Боаш ще го пусне да си тръгне като свободен агент.

Предполага се, че Тотнъм ще предложи до 6 милиона лири за Дрогба с обяснението, че ниската оферта се допълва от високата заплата на Дидие.

ПСЖ, Байерн и Олимпик (Марсилия) също искат национала на Бряг на слоновата кост, а от юли 2004 досега Дрогба има 252 мача за Челси и е вкарал 145 гола.

Според източници от обкръжението на Дрогба, футболистът не иска да напуска Англия и това увеличава шансовете на Тотнъм. А и при Реднап ще му е по-лесно да е титуляр, нещо, което в Челси не му се случва често.

Централният защитник на Челси Алекс също е привлякъл интереса на Реднап, като Хари е обещал на 29-годишния бранител по-често да е титуляр. Алекс дойде от ПСВ Айндховен през 2007, но все още не успява да се наложи в първия състав и този сезон има едва мача като титуляр. Цената на Алекс ще е от порядъка на 9 милиона паунда.

Новините

Най-четените