Сити се насочи към защитник на Челси

Манчестър Сити ще направи оферта за защитника на Челси Давид Луис, прогнозира италианският сайт Mercato365, а цената на Луис ще е доста висока - 35 милиона лири.

Мениджърът на Сити Роберто Манчини все още не е успял да вземе нито едно ново попълнение за състава на шампионите на Англия, а доскоро се смяташе, че трансферите са блокирани заради затегнатия бюджет на клуба.

Манчини обаче успя да накара босовете на клуба да му разрешат да купува нови играчи преди да започне да продава ненужните му футболисти за новия сезон.

Манчини призна, че има нужда от нов централен защитник, а и Луис остана в сянката на Венсан Компани и Джолиън Лескът през изминалия сезон, които оформиха най-стабилната защитна двойка във Висшата лига.

Сега се очаква решението на собственика на Челси Роман Абрамович, който не е казал дали Луис може да бъде продаден на пряк съперник на клуба от Висшата лига. Предполага се обаче, че руският олигарх ще одобри трансфера, най-малкото защото Челси ще спечели добри пари от сделката - преди 18 месеца клубът плати 21 милиона лири за Луис.

Луис е сред фаворитите на феновете на Челси, но се предполага, че агитката ще преглътне напускането му, основно заради новите попълнения, платени от Абрамович това лято.

Новините

Най-четените