Станка пак е златна!

Станка Златева спечели четвъртата си световна титла по борба, след като триумфира в категория до 72 килограма на шампионата в Москва!

Българката бе безкомпромисна във финалния сблъсък и стъпи отново на световния връх, след като надви канадката Охенева Акухо с 2:0 части (1:0, 1:0).

По-рано днес Станка победи французойката Шехерезаде Бенторки с 2:0 части (1:0, 2:0), рускинята Екатерина Букина с 2:0 (1:0, 2:0) и на полуфинала - шведката Анна-Джени Френсон - пак с 2:0 (3:0, 1:1).

Възпитаничката на Симеон Щерев получи своя медал от министъра на спорта Свилен Нейков, който изгледа на живо триумфа в руската столица.

Нейната титла е втора за България за настоящото световно първенство, след като преди три дни Христо Маринов донесе златен медал в категория 84 килограма класически стил. „Нямам представа как се получи. До последно не знаех дали ще участвам на първенството, защото боледувах и бях на антибиотици. Бях тренирала цяла година и това ми даде сили все пак да дойда и да се боря. Нямах обаче никаква представа дали ще мога да издържа до следващата среща. Затова го карах по-кротко.

Искам да благодаря на всички, които помогнаха за този медал. На д-р Йорданова, която така бързо ме излекува, както и на останалите, които се грижиха за мен, за да дойда тук. Дано да сме живи и здрави, да няма контузии и болести, ще видим какво ще се получи следващия път. При нас силите вече са доста изравнени. Дай Боже на олимпиадата да спечеля злато, тогава ше си почина", коментира Златева след награждаването.

 

Новините

Най-четените