Халеп унищожи Серина за час и отново я отказа от 24-тата

Серина Уилямс за трети пореден път не успя да спечели 24-тата си титла от Големия шлем и да се изравни по този показател с рекордьорката Маргарет Корт. Американката загуби втори пореден финал на Уимбълдън, като бе разбита от Симона Халеп с 2:6, 2:6 само за 55 минути.

Това пък бе втора титла за румънката от Шлема, след като миналата година влезе в клуба на "мейджър" шампионите след триумф на френския Ролан Гарос.

Халеп бе солидна като стена през целия двубой и не изпусна нито за миг инициативата.

Докато Серина успее да се опомни, румънката вече я беше пробила на два пъти и бе затвърдила - 0:4. За по-малко от половин час частта приключи при 6:2 за Халеп.

В началото на втория сет за миг се прокрадна убеждението, че Уилямс се вдига на щурм. Това обаче продължи само до 2:2, след което Серина не успя да спечели друг гейм.

"Тя игра невероятно. Симона, поздравления. Когато някой играе така, няма как да не му отдам дължимото. Още веднъж - искрени поздравления - заяви Серина в интервюто на корта след финала и продължи. - Знам, че трябва да продължа да се боря и да се опитвам. За мен това бе позитивно преживяване. Благодаря на екипа си."

"Може би най-добрият мач в кариерата ми. За мен бе чест да играя срещу Серина - започна пък Халеп. - Стомахът ми беше като топка, но понякога трябва да се абстрахираш и да игнорираш нервите. Няма място за емоции. Да държа този трофей е нещо много специално. Още на 10 мечтаех да стигна до финал на Уимбълдън. Посвещавам титлата на родителите си, които винаги са ме подкрепяли."

#2 grozd 13.07.2019 в 18:04:20

Абсолютно скучен и неинтересен финален мач от такъв ранг. Целият женски турнир беше на много низко ниво. Женският тенис е в криза!

Новините

Най-четените