"Ливърпул си научи урока, а Барселона не е срещал много такива отбори"

Класирането на Ливърпул за втори пореден полуфинал в Шампионската лига е доказателство, че отборът си е "научил урока", смята Джеймс Милнър.

"Червените" се наложиха над Порто с общ резултат 6:1 на четвъртфиналите и им предстои вълнуващ сблъсък с Барселона в предпоследния рунд преди финала на 1 юни в Мадрид.

Ливърпул дублира полуфинално класиране в поредни години за първи път от 2009-а, когато на скамейката на тима бе още испанецът Рафаел Бенитес.

А Милнър е на мнение, че представянето на "До Драгао" е показало, че тимът е дори по-силен от миналогодишния, който игра финал срещу Реал Мадрид в Киев.

"Страхотно е. Да го направим в две поредни години показва, че се подобряваме като отбор и сме там, където искаме да бъдем. Но не е лесно", заяви той.

"Отборите на полуфинал са тотално различни от миналогодишните, но ние сме отново тук и изпълнихме мисията си. Трупаме опит и имаше моменти, в които бяхме много спокойно срещу Порто, което е отлично за нас", добави Милнър.

Той ще се изправи за трети път срещу Барселона, след като игра срещу каталунците през 2014-а и 2015-а като играч на Манчестър Сити и бе на страната на губещите.

Но роденият в Лийдс полузащитник вярва, че Ливърпул може да отстрани тима на Лионел Меси.

"Играл съм два пъти срещу тях във фазата на елиминациите без особен успех. Те са силни и е трудно срещу Барса. Но не мисля, че са срещали много отбори като нас. Ще бъде трудно.

Имат много страхотни индивидуалности, а "Камп Ноу" е прекрасен стадион с прекрасна атмосфера. Ще бъде много, много трудно и трябва да сме на максимума си. Но с оглед на отборите, които победихме през последните няколко години в Лигата, трябва да сме уверени, без значение колко тежко ще ни бъде", завърши той.

Новините

Най-четените