Гуардиола: Ако не отстраним Реал, ще ме уволнят

След две поредни титли във Висшата лига, Манчестър Сити почти сигурно ще отстъпи трона на Ливърпул. Мърсисайдци водят с 22 точки на шампионите и е трудно да се повярва, че могат да пропилеят аванса си.

Така Пеп Гуардиола и отборът му ще насочат усилията си в битките за останалите три трофея, които могат да бъдат спечелени - Шампионската лига, ФА къп и Купата на Лигата.

В Европа Сити има трудната задача да се изправи срещу Реал Мадрид още на осминафиналите, а Пеп заяви, че отстраняването на испанския гранд е задължително. Даже се пошегува, че може да бъде уволнен, ако не успе да се справи срещу тима на Зинедин Зидан.

"Искам да спечеля Шампионска лига. Мечтая за нея и се вълнувам в подготовката за мача с Реал. Тези две седмици преди мача ще бъдат най-щастливите в моята професия. Ако не ги победим, собственикът и спортният директор могат да дойдат и да кажат: "Това не беше достатъчно, искаме победата м Шампионската лига и ще те уволним" - заяви испанецът и уточни - А може и да дойдат и да ми кажат, че сме се справили добре и да ме попитат къде имаме място за подобряване. Тази година работим повече и от миналата, в която спечелихме всички трофеи в Англия. Играчите се стараят да играя добре и когато губим мачове, страдат заради това."

Под ръководството на Гуардиола Манчестър Сити стигна два четвъртфинала в Шампионска лига, като отпадна съответно от Ливърпул и Тотнъм.

През този сезон "гражданите" спечелиха групата си с Шахтьор (Донецк), Динамо (Загреб) и Аталанта без загуба.

Новините

Най-четените