ПСЖ трепери за Неймар и от проклятието на Шампионската лига

Пари Сен Жермен постигна безпроблемна победа с 3:0 над Олимпик Марсилия във френското Класико на своя "Парк де Пренс".

Парижани обаче дадоха свидна жертва - звездата на тима Неймар се контузи, като все още не е ясно колко сериозна е травмата му. Появиха се информации, че състоянието на Маркиньос е дори по-сериозно от това на сънародника му.

Неймар бе изнесен на носилка в неделя вечер облян в сълзи, но лекарите на ПСЖ категорично отхвърлиха възможността за счупен глезен. Проблемите на Маркиньос пък са в бедрото и бранителят също е под въпрос за реванша срещу Реал Мадрид.

ПСЖ загуби първия мач на "Сантяго Бернабеу" с 1:3 и само девет дни преди реванша не знае дали ще може да разчита на двама от най-важните си футболисти. Нов провал и недостигане до заветния полуфинал, със сигурност, ще означава уволнение за Унай Емери.

Сякаш, някакво проклятие тегне над ПСЖ и клубът така и не може да влезе сред последните четири в Лигата на богатите, камо ли да я спечели, каквато е голямата цел пред катарските собственици.

Парижани преживяха доста кошмарни вечери в последните години в борбата си да се утвърдят като европейски гранд. Само през миналото лято направиха Неймар най-скъпия футболист в историята, обещавайки да платят още 180 млн. евро за Килиан Мбапе след края на сезона.

Ще продължи ли проклятието за ПСЖ в най-престижния европейски турнир, или най-накрая французите ще успеят да се докажат? Този път ще имат и подкрепата на своите верни фенове в реванша.

В галерията може да си припомните кошмара, който трябваше да изживее ПСЖ в последните години и който ще се опита да избегне срещу Реал Мадрид на 6 март в Париж.

Новините

Най-четените