Политически хамелеони

Неведоми са пътищата на политическата кариера. Не знаеш от коя посока може да те подхване и накъде ще те захвърли след това. Направиш първи стъпки като социалист, а после се окажеш заклет християндемократ.

Световната история познава много такива примери (най-малкото Мусолини започва кариерата си в политиката като социалист, а после какво стана). Българската политика обаче също може да се разпише с някои интересни подобни случаи на партийни хамелеони. И справката с биографията на новия правосъден министър Данаил Кирилов само припомня за това.

У нас деленията, отлюспванията и основаването на собствени партии е традиционно хоби за целия политически процес, което периодично се повтаря, особено с циклите на смяна на властта.

Понякога тези промени са причинени от изменения в личните виждания на даден политик, понякога става въпрос за междуличностни конфликти и вражди с партийното ръководство, а друг път е просто преследване на интереси.

Фактът е, че миграциите от партия в партия съществуват и дори не са такава рядкост. Разбира се, тук не говорим за дейци на местно ниво, а за политици, които поне за известно време са се качвали на националната политическа сцена.

В галерията ни можете да видите няколко интересни примери, които с времето са променяли партийната си принадлежност. Пропуснали сме онези политици, които решават да съставят свои партии.

#1 sim4o 07.04.2019 в 13:03:54

Ето инфо и от мен: .." Членството на Росен Плевнелиев във Вузовския комитет на БКП е висока оценка за него. ВМЕИ „Ленин“ беше 13 000 студенти, като между 300 и 400 от тях са членове на партията. Росен Плевнелиев беше един от тези избраници, като той никога не се е отричал от членството си в партията. Плевнелиев дори свирел на бас китара в групата на ВМЕИ „Ленин“ „Аз не мисля, че някой трябва да се срамува от това. Вузовският комитет на БКП си беше сериозен ранг за онова време – беше приравнен на Районен комитет. Росен е от студентската квота и беше избран като представител на ФЕТТ, който беше най-големия факултет. Беше член на БКП и това не е тайна. Той беше секретар на курсов комитет на комсомола. От партийната организация на техния факултет той е бил предложен и издигнат за член на Вузовския комитет на БКП на ВМЕИ „Ленин“ от квотата на студентите. Последните имена в този списък са на студенти“.

#2 sim4o 07.04.2019 в 13:06:44

Местан - СДС Момчилград.. https://offnews.bg/offtopic/kogato-liutvi-mestan-beshe-vladimir-zidarov-ot-sds-267577.html

#3 dedo_goshko 08.04.2019 в 10:37:24

Това не са политически хамелеони, това са политически плазмодии, чиято единствена цел е само и единствено личния интерес и просперитет! Въобще не ги вълнуват идеи и политически програми и послания, биха защитавали и Чекатило като един невинен и объркан от компромати човечец, ако им дадат пари за това ... Това са жалки хора, които сами не разбират колко са жалки, но по-жалкото е, че все още има хора, които им се връзват на глупостите ...

Новините

Най-четените