Говорещият с кучета

Бате Бойко е прав. За кучетата. Здраво трябва да се държат. За българите също е прав - ама здраво с намордник или на синджир без намордник? Щото това са различни неща.

Никой да не му се сърди. Кучето е най-добрият приятел на човека. Избирателят не.

Някой да опровергае?

Кучето помни кога и чия ръка го е хранила с "генералско" телешко. Помни и пази тая ръка, ближе я и не налита, даже и да не го храни.

Народът не. Народът не е благодарен като куче - като спреш да го храниш и тича при друг стопанин.

Затова кучето можеш да го отвържеш отвреме навреме - ще потича, ще потича, пък ще се върне при теб. Народът - не. Народът трябва да го държиш изкъсо и ако искаш да се върне при теб, да го прилъжеш да ти донесе пръчката...

"Известно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза той". Това тълкуване даде председателят на парламента Цецка Цачева по БНР на премиерските думи в Созопол: "Моите (кучета) са страхотни, но са точно като българите - здраво трябва да се държат".

В продължението г-жа Цачева се оплете съвсем:"Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани". Със сигурност не ни обичат така както Борисов обича кучетата си...

Ровя за пример за такава любов. Ако на г-жа Цачева е известен, нека разкаже. Иначе делата в Страсбург я опровергават.

Ами ако премиерът ни гледаше котки? Хората, които гледат котки, са известни индивидуалисти, а стопаните на кучета предпочитат колективните изяви, пишат анализаторите на dog-men и cat-man.

Освен това хората, които гледали котки, имали нужда да дават любов, а тези с кучетата - да получават. Ето защо и каракачанките на Бате Бойко и народът така го обичаме.

А и кучетата се тренират значително по-лесно. Опитай се да накараш котка да ти донесе пантофите. Най-много да ги препикае, ако си я ядосал. Кучето можеш и да го набиеш, котката - не.

Кучето смята стопанина си за господ, котката - за Оня, дето я гали... От гледна точка на субординацията власт-народ по-добре да си имаме за премиер кучкар.

Тук още си я караме по вертикалната интеграция.

(За руснаците се чудя кой им е по-симпатичен - президентът Медведев с котарака си Доротей, или Путин с кучетата си Кони и Бъфи Путин?)

"Ненавиждам хората, които отглеждат кучета. Те са страхливци, които нямат кураж да хапят другите", казва Аугуст Стриндберг. На кой му пука за тоя депресиран, объркан и напоен с абсент шведски писател?

Бойко Борисов е добър кучкар, добър лидер и добър премиер.

Да му се беше паднал и благодарен народ. Джаф-джаф...

#1 MacAllister 27.06.2011 в 21:33:22

Бау! Айде всеки по едно "джаф" за поздрав на кучкаря ;)

#2 simlevs 28.06.2011 в 00:18:27

Заглавието трябва да е : "Говорещият" с кучета . НЕДОРАЗУМЕНИЕТО б.борисов е на светлинни години от Сизър Милън - ГОВОРЕЩИЯТ С КУЧЕТА . Такива нагли изказвания са възможни само в КОМУНИСТАН БОЙКОЛАЙНДИЯ . Във всяка нормална страна след такова изказване на Министър -председател ,същия ще бъде изметен от политическата сцена . В БОЙКОЛАЙНДИЯ матриялат си трае робски . ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ДА СЕ ГАВРИ С НАС ЕДИН ПОЛУГРАМОТЕН КОМУНИСТ И МУТРА ? Прав е дядо Славейков не народ , а мърша .

#4 pgh 28.06.2011 в 09:26:43

Всяка глутница има нужда от водач. Добрите водачи са малко.

#5 k_koev 28.06.2011 в 09:45:23

Явно статията е целяла да се "разлаят кучетата". Все пак българите се развиваме. При Славейков сме били "мърша", сега при Борисов сме "кучета", а след сто години може и "хора" да станем. А да се плюе ББ, че ни е нарекъл "кучета", е все едно да се плюе Славейков, че ни е нарекъл "мърша".

#11 MacAllister 28.06.2011 в 13:08:20

(Sorry za latinicata ama niama kak v momenta) Sevdalina, ti Bulgaria neshto kato detska zabavachnica li ia priemash che iskash niakakvi daskali da ni darjat izkaso? Da ne govorim koi sa i kolko te samite sa za boi. Momiche s toia akal chovek moje da bade samo rob. Umnite hora praviat zakonite za sebe si, a ne sebe si za zakonite, sahtoto vaji i za izbranicite im. Dobre hodi da se popraviash vinovnice!

#14 MacAllister 03.07.2011 в 14:17:08

@heat нещо си се объркал, обяснява се на достъпен език само онова, което не може да се скрие. С други думи политика на про-активен PR - потенциалните поводи за народно недоволство се разоръжават със скандали изпреварващи времето си, за да може после всичко да мине потайно. И какво се обяснява - много работихме, много направихме, но никога как. Да ме прощаваш, но сегашните не са по-различни от предишните освен в по-осъзнатата си PR политика, ако и последната да е насочена предимно към по-дебилната част от населението на територията им (не използвам случайно това като синоним на България). Въобще прекаленото залагане на сравнение между тези и предишните е като да се подчиниш на начина на мислене, който ти налагат с медийната си политика - не е важно дали си за или против тях, важното е да мислиш в ограниченото пространство на възможности, което те ти дефинират и като някой като мене ти каже, че има и други начини да се пулиш и да казваш: "ама няма кой". Възможности има и пътя към осъзнаването на факта, че са пред очите ни е приемането на факта (в същата животинска терминология на премиера), че говорим за грешните животни. Ние сме като котки, а не като кучета, индивидуалисти сме, но сме свикнали много време да ни хранят в двора си партийни и ченгесарски стопани, забравили сме най-котешката си черта - любовта към свободата и личния си интерес. Вместо това със всяка все по-празна паница ни убеждават как трябва да сме "заедно" и "колко лоши са предишните котараци, дето всичко изядоха" - опитват се да ни направят като кучетата, готови да тръгнат да лаят срещу, когото залае алфа кучето, но нещо в нас все ни дърпа надругаде. Вместо да се правим на кучета ще да е най-добре, че правилния символ на народа ни не е нито лъв, нито куче, ами просто улична котка. Може да изглежда малко противно на пръв поглед, но пък какво й има на котката - умна е, сръчна и гъвкава е и има 9 живота, но едно не може да прави - не може да се подчинява, не й е такъв гена. Та heat ние сме си голяма заплаха за света - някъде в гена ни дреме нещо дето другите народи го нямат и ако се събудим и разберем, че цял живот се опитваме да бъдем нещо, за което не ставаме и че някак си са накарали нас котките да строим страна за кучета, заразата на примера ни може да промени света. Дали ще е за добро или за зло аз не мога да кажа, но не е ли по-добре да бъдем себе си? Може да ни е по-мил личния интерес от обществения, но не е ли по-добре това от ефекта на единството ни - все да гледаме на съседа да е зле. Така става като възпитаваш едно животно с методи подходящи за друго и единството нас само все повече ще ни разединява, а вярата в бабини деветини, което последното изисква все повече ще ни лишава от достойството ни и ума ни. Какво е обче котка без достойство? Ще ти кажа какво е - куче - такова, което взема за обяснение на това "какво става" заповедите "седни", "стани", "легни", "донеси ми кокъла".

#15 imperiall 30.06.2012 в 16:59:18

ти да видишш..

Новините

Най-четените