Късите поли на Брижит Макрон - запазена марка на Първата дама

За първите дами винаги е интересно да се говори. За техните рокли, тоалети и прически, както и за техните изказвания, особено у нас. Напоследък в социалните мрежи активно се обсъжда червената рокля на съпругата на президента Десислава Радева.

Мелания Тръмп си е модна икона от край време, но сега по особен начин е в светлината на прожекторите.

Но първенството в обсъждането и заравянето на табутата безспорно принадлежи на Брижит Макрон. 64-годишната съпруга на Еманюел Макрон определено предефинира ролята на Първа дама във Франция. Нейните модни избори са нестандартни, полите и роклите й едва стигат до коляното и акцентират на добре изглеждащите й крака.

Скоро след церемонията по встъпването й в длъжност, госпожа Макрон се представи в слънчевите дни на май в Елизейския дворец с костюм на Луи Вютон в небесно синьо, който откриваше бедрата й. По-късно те се превърнаха в нейна запазена марка.

Къса черна рокля, отново на Луи Вютон, продължи същата линия. Дори когато се налага да сложи черен чорапогащник, краката на Брижит просто не остават незабелязани.

Но не си мислете, че Първата дама показва бедрата си само по официални поводи. През юни тя отиде до дома си в Le Touquet-Paris-Plage на колело, облечена с риза, маратонки и дънков минижуп. Тези дни на срещата на Г-20 госпожа Макрон се представи с комплект в коралов цвят, с който разчупи политическия етикет, предвиждащ предимно облекла в тъмни цветове.

Трябва да признаем, че във Франция женствеността и чувствеността никога не са имали срок на годност, т.е. - възраст, след която една жена вече не ги притежава. Или просто не й обръщат внимание. В Америка пък в момента модата и даже обсесията по вечната младост е по-силна от всякога. Именно затова отричането от страна на френската Първа дама на дрескодове, свързани с годините, пола или традициите, прави такова впечатление. По-скоро положително впечатление.

Така в глобален план, Брижит Макрон прокарва нова освобождаваща феминистка пътека с нейната запазена марка, с която показва красивото галско тяло, което притежава. И в политиката, и в живота, да си смел и да се бориш срещу табутата, като правиш повече хора свободни и щастливи е особено важно. А Брижит прави точно това.

#1 straight 09.07.2017 в 15:42:45

Колкото и да се стараят да скрият годините, старите жени имат безпогрешно разпознаваеми признаци на напредналата си възраст. Стойката, походката, кожата на врата, ръцете - това са само част от сигналите, които всеки нормален мъж разпознава инстинктивно. Това има еволюционна стойност, така моментално отсяваш не-фертилните женски индивиди, които са непълноценни по отношение на репродукцшята. Мъжете, които не разпознават тези сигнали, или са инфантилни (все още неоформили се като мъже), или са латентни хомосексуалисти, търсещи удобно прикритие. А жената, която го осигурява, е просто една безсрамна възрастна жена, която търси внимание на всяка цена.

#2 dedo adji 09.07.2017 в 16:21:19

Кое им е късото на тия поли? На 7 от 8-те снимки са в тон с партийната повеля у нас - 7 см над коляното. През 70-те някои преподаватели във ВУЗ-ове, доценти, а съм чувал и за един професор, си носеха линийки да мерят полите на студентките. Лично съм бил свидетел. С каквато и да е пола ще е трудно да се кара колело без да се заголи бедро. Както и да е, с мини или макси, дъртата пастърма си остава дърта пастърма.

#3 паяка 09.07.2017 в 19:44:56

Като фен на свободата и отказ от вписване в калъпи, симпатизирам на тази мадам. Това, което леко ме смущава е двойният стандарт на коментиращите нейния гардероб и този на генерал Деси. Ако в този разбор, заменим едната с другата, само пропускайки Луи Вюитон, ще е съвсем вярно също. Странно е, че нито веднъж не се обърна внимание на безспорно изключително лошия начин на обличане на г-жа Меркел.

#4 AlahAkbar 09.07.2017 в 22:07:04

Паяк, селската муцуна на Деситу, тъповатото и излъчване и малоумното и държание нямат равни. Парвенюто винаги ще си остане такова, колкото и напъни и дантели да изразходва за прикритие.

#5 dedo adji 09.07.2017 в 23:12:28

Паяче, фр. Меркел и в армани и картие да се издокара красива няма да стане, даже и привлекателна не. Като практична германка, още повече, израсла в ГДР, без гевезелици, съм сигурен, че го осъзнава и не обръща особено внимание на гардероба си. За половин година така и не си направих труда дяа проверя как изглежда г-жа Деси. Но като следя злобните коментари в това кафене, смятам, че не е за изхвърляне.

#6 hidden_in_the_shadows 10.07.2017 в 17:03:03

Секс на бабички It's okay, we don't judge. Всъщност - колкото повече симпатяги си падат по бабички - толкова повече млади върби ще има за лющене, така че с две ръце подкрепям двойката Макрон!

#7 паяка 10.07.2017 в 18:28:36

Фрау Меркел би изглеждала съвсем добре, ако се обличаше съобразено с възрастта си, структурата на тялото си и високият си обществен ранг, т.е. да захвърли тези къси, понякога пошло крещящи, евтинеещи на вид сакенца и вечните черни панталони и да ги замени с рокли или костюми с поли.

#9 паяка 10.07.2017 в 20:57:16

Снимката й на велосипеда е откровено вулгарна, ако не успееш да се абстрахираш от възрастта й . Вероятно множество мъжки, че и женски (предвид модерността на хомосексуалността) са проточили дълги лиги.

#10 pixie 10.07.2017 в 22:38:29

На госпожа Макрон много и се иска да изглежда младежки до мосю Макрон, ама няма как да се получи. Има дрехи и дължини на дрехи, които просто не са подходящи за възрастта на дамата и колкото и да и се иска на г-жа Макрон да е модерна, смела и най-вече млада, няма как да го постигне с късите си поли. Напротив, правят я да изглежда смешна и жалка. Много се изненадвам от подобен стил у французойка. Сори, ама това е положението. Между другото, ако една жена има хубави крака, и пола под коляното няма как да ги скрие, ама ще е стилно и както казват на английски, age-appropriate.

#11 pixie 10.07.2017 в 22:40:56

А фрау Меркел си се облича баш добре, точно като за фигурата и положението. А, и възрастта! Всичко друго щеше да е гротескно, просто не успявате да си го представите.

#12 barbara 11.07.2017 в 00:09:11

"Красивото галско тяло,което притежава" е силно казано за нея.Тя е джудже,без врат и с крачета клечки.Има хубаво излъчване,но да не прекаляваме с хвалебствията!Като двойка са симпатични.

#13 Незапознат 11.07.2017 в 07:51:59

Еееех, тая пуста българска женска злоба как ви яде главите... "... тя е джудже..." - изглежда като да е от порядъка на около 1,70 м като ръст. Това е среден дамски ръст. "... с къс врат... " - какъв е стандартът за врат, че не съм запознат? "... Снимката й на велосипеда е откровено вулгарна... " - не, не е. Снимката може да се струва вулгарна заради позицията на краката и седалката на велосипеда. Кофти кадър, нищо повече. "... За половин година така и не си направих труда дяа проверя как изглежда г-жа Деси. Но като следя злобните коментари в това кафене, смятам, че не е за изхвърляне... " - бъркаш се. Давай нататък. По коментар номер 1 може да се напише дисертация - как да не се учим от овехтели книжки по психология.

#16 Незапознат 11.07.2017 в 20:33:00

Бичкия, ако ти на тва викаш баба, не знам на жените по Софийските улици кво трябва да казваш. Фосили може би ли, де да знам. Тука на 50 кретат с бастуни, "баба" Макрон ходи с Вюитони. Нормално е да се злобите, то кой знае вие и жените ви на какво мязат...

#18 barbara 11.07.2017 в 23:12:24

Незапознат,ти наистина си незапознат!Мисля,че с пропорциите на човешкото тяло,които се виждат с просто око.Колкото до "тая пуста женска злоба"....Смешно е!Недей!Тя май е присъща за теб?!

Новините

Най-четените