Здравейте,
Може да оползотворите по един добър и вкусен начин останалия ви от Великденските празници козунак. Или просто да опитате една интересна рецепта.
Начин на приготвяне
Нарежете козунака на дебели филии и го накиснете в студена вода за 10 минути.
Прехвърлете в гевгир и без да изстисквате, оставете за още 10 минути да се отцеди.
Смелете орехите на ситно - те са част от крема.
В кухненски робот разбийте захарта, маслото и сиренето маскарпоне на пухкав крем.
Вместо масло може да ползвате маргарин.
Добавете козунака и разбийте добре. Накрая сложете орехите и какаото.
Намажете с масло дъното и стените на съда, в който ще подредите тортата.
Може да сложите намаслена хартия за печене по стените.
Подредете пласт бисквити и намажете с 1/3 от крема.
Подредете още 2 пласта бисквити, като всеки мажете с крема.
Покрийте с фолио и оставете 2-3 часа на стайна температура, за да могат бисквитите да попият добре крема. След това приберете в хладилник за още няколко часа.
Приготвена с масло, тортата е по-сочна, по-стегната и запазва добре формата си.
Преди да поднесете украсете тортата.
Ние завършихме с какао, настърган бял шоколад и пресни ягоди.