Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Торта с козуначен крем

Торта с козуначен крем Снимка: Стоян Георгиев
Торта с козуначен крем Снимка: Стоян Георгиев
Торта с козуначен крем Снимка: Стоян Георгиев
Торта с козуначен крем Снимка: Стоян Георгиев
Торта с козуначен крем Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Може да оползотворите по един добър и вкусен начин останалия ви от Великденските празници козунак. Или просто да опитате една интересна рецепта.

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на дебели филии и го накиснете в студена вода за 10 минути.

Прехвърлете в гевгир и без да изстисквате, оставете за още 10 минути да се отцеди.

Смелете орехите на ситно - те са част от крема.

В кухненски робот разбийте захарта, маслото и сиренето маскарпоне на пухкав крем.

Вместо масло може да ползвате маргарин.

Добавете козунака и разбийте добре. Накрая сложете орехите и какаото.

Намажете с масло дъното и стените на съда, в който ще подредите тортата.

Може да сложите намаслена хартия за печене по стените.

Подредете пласт бисквити и намажете с 1/3 от крема.

Подредете още 2 пласта бисквити, като всеки мажете с крема.

Покрийте с фолио и оставете 2-3 часа на стайна температура, за да могат бисквитите да попият добре крема. След това приберете в хладилник за още няколко часа.

Приготвена с масло, тортата е по-сочна, по-стегната и запазва добре формата си.

Преди да поднесете украсете тортата.

Ние завършихме с какао, настърган бял шоколад и пресни ягоди.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените