Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Черешов пай

Черешов пай Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Дори и в жегите е човешко да ви се дояде нещо сладко.

Освен сладолед, разбира се.

Нашето предложение е този чудесен пай с череши.

Върви в комбинация с кафе, чай, прясно мляко, какао или някой леденостуден фреш.

Начин на приготвяне

За основата разтопете маслото и залейте натрошените на едро бисквити.

Разбъркайте добре и изсипете в намаслена тавичка за печене. Оформете на пласт и притиснете леко.

Разбийте изварата и мекото масло на пухкав крем.

Разбийте на пяна яйцата със захарта и добавете тази смес към изварата.

Разбъркайте добре, добавете канелата, орехите и черешите и изсипете върху блата.

Печете 30 минути на 180 градуса, а след това още 15 минути - на 150 градуса.

Ако сладкишът започне да се препича отгоре, покрийте с алуминиево фолио до края на печенето.

Средата на пая трябва да стегне добре.

Преди да извадите от формата, оставете да се охлади добре.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените