Здравейге,
Днес сме ви подготвили един по-различен прочит на класическия боб с наденица. Една много вкусна и лесна кремсупа с испански пушен пипер, има го в магазин Иберия срещу МОЛ City Center.
В рецептата използвахме унгарска пушена наденцица, но може и с българска, но качествена.
В нашия вариант накиснахме и варихме фасула, но спокойно може да използвате и консервиран, въпреки че ви препоръчваме да си го сварите.
Начин на приготвяне
Накиснатия за поне 5-6 часа фасул варете до пълно разваряване. Към края добавете ситно нарязаните зеленчуци и варете още 20 минути.
Свалете от огъня, добавете маслото, подправете с черен пипер , сол, джоджен и пушен испански пипер. Налейте млякото и пасирайте.
Нарязаната на колелца наденица запържете за няколко минути в малко зехтин. Прехвърлете в купичка, като запазите и мазнината от пърженето.
Налейте супата в купичка, подредете парченца наденица и капнете малко от мазнината за украса и повече вкус.
Добър апетит и хубав уикенд