Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Крем супа от боб с наденица и пушен испански пипер

Здравейге,

Днес сме ви подготвили един по-различен прочит на класическия боб с наденица. Една много вкусна и лесна кремсупа с испански пушен пипер, има го в магазин Иберия срещу МОЛ City Center.

В рецептата използвахме унгарска пушена наденцица, но може и с българска, но качествена.

В нашия вариант накиснахме и варихме фасула, но спокойно може да използвате и консервиран, въпреки че ви препоръчваме да си го сварите.

Начин на приготвяне

Накиснатия за поне 5-6 часа фасул варете до пълно разваряване. Към края добавете ситно нарязаните зеленчуци  и варете още 20 минути.

Свалете от огъня, добавете маслото, подправете с черен пипер , сол, джоджен и пушен испански пипер. Налейте млякото и пасирайте.

Нарязаната на колелца наденица запържете за няколко минути в малко зехтин. Прехвърлете в купичка, като запазите и мазнината от пърженето.

Налейте супата в купичка, подредете парченца наденица и капнете малко от мазнината за украса и повече вкус.

Добър апетит и хубав уикенд

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените