Здравейте,
Наскоро наши приятели ни подсетиха, че сме задълбали твърде много в предястията и основното ястие, а сме забравили за сладкишите.
В никакъв случай. В нашето семейство десертът си е на почит и уважение.
Като тази прясна и вкусна торта, която може и децата да се пробват и приготвят.
Начин на приготвяне
В съд за разбиване сложете бананите и прясното мляко и пасирайте до гладкост.
Добавете крем сиренето, сметаната и пудрата захар.
Изцедете сока на лимона и портокала и половината от тях сложете в сместа за крема.
Разбийте добре - до получаването на гладък крем.
В купичка смесете останалия сок и го разбийте с 1-2 с.л. захар, докато захарта се стопи.
В блендер наситнете орехите. Добре е да има и малко по-едри парчета. Може да нарежете и с нож.
В голяма чиния или плато сложете първия блат.
Полейте с подсладения сок, но без да прекалявате, за да не се напои прекалено.
Сложете 1/3 от крема и поръсете с малко орехи.
Така подредете и трите блата, като след последния намажете тортата и отстрани.
Покрийте тортата с част от орехите и приберете в хладилника за 2-3 часа.
Поднесете тортата с нарязани парченца банан и още орехи.
Добър апетит.