Здравейте,
Минестроне е гъста италианска супа, приготвяна от пресни сезонни зеленчуци, в много случаи - с добавяне на паста или ориз.
За приготвянето й често се използват боб, лук, целина, моркови, бульон и домати.
В различните региони на Апенините тази супа бива приготвяна по различен начин. Ние сме избрали един от тях за вас.
Начин на приготвяне
Нарежете лука, моркова и картофа на кубчета, а целината и чесъна - на тънки филийки.
В голяма тенджера загрейте зехтина и маслото и задушете лука и морковите за 3-4 минути, като бъркате често. Добавете целината и гответе още 2-3 минути.
Сложете картофа, тиквичката и чесъна, разбъркайте за около минута, колкото чесънът да освободи аромата си и налейте бульона и 500 мл вода.
Захлупете, а след завиране намалете котлона и варете 20-25 минути на тих огън.
Сложете доматите и фасула, варете още 10-15 минути и сложете пастата.
Разбъркайте и гответе до сваряване на пастата.
Поднесете супата поръсена с настърган пармезан.
Може да добавите и филийка препечен хляб.
Добър апетит.