Нарежете пилешкото месо на малки късчета. Всички подправки - на едро.
Смелете пилешкото - заедно с всички подправки и хляба, като наливате по малко бира, която, освен че ще овкуси, и ще помогне за по-лесното смесване на продуктите.
Изсипете в купа, разбъркайте още веднъж добре и покрийте с домакинско фолио.
Оставете в хладилника поне за 30 минути.
Пригответе пастата патафри. Разбийте яйцето и, редувайки, добавяйте брашно и бира.
Целта е да се получи гъста смес, която да може добре да покрие продуктите, които ще се панират.
Овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете тиквичките на дебели ленти. Може да изрежете няколко парчета с формичка за сладки, които да използвате за украса.
В сгорещен тиган налейте зехтин или друга мазнина и оставете да се сгорещи.
С помощта на 2 лъжици оформете не много големи топки, които изпържете.
Готовите кюфтенца изваждайте върху домакинска хартия, която ще попие излишната мазнина.
За да ги запазите топли, може да ги държите в загрята до 90 градуса фурна.
Изпържете тиквичките, като всяко парче покриете добре с паста. Отново вадете върху домакинска хартия или решетка.
В чиния подредете няколко кюфтенца и тиквички. Поднесете с малко млечен сос.
Не забравяйте да си налеете чаша приятно охладено бяло вино към ястието.
Добър апетит:)