За тази рецепта ви трябва малко повече време, 10-ина минути за подготовка на продуктите и около 70 минути за печене, но си заслужава.
Приготвя се много лесно, а резултатът е феноменален.
Начин на приготвяне:
Начукайте котлетите, но не ги изтънявате прекалено.
Подправете със сол и черен пипер и оставете.
Пригответе зеленчуците.
Нарежете почистената тиквата, лука, чесъна и моркова на филии.
Намаслете с малко зехтин съд за печене и подредете зеленчуците на пластове, като редувате - тиква, моркови, лук и чесън.
На всеки ред слагайте малко зехтин, черен пипер, сол и пресни мащерка и риган.
Отгоре подредете месото и покрийте с алуминиево фолио.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 40 минути.
Махнете фолиото и печете оше 30 минути.
Извадете месото, прехвърлете зеленчуците в дълбок съд и пасирайте до гладкост с масло.
С чаша хубаво вино удоволствието е голямо.
Добър апетит.