Лятото е време за експерименти не само ако пътувате или ако сте решили да се влюбите точно в младежа с растите и тениската с Боб Марли.
Сега е моментът да пробвате нови вкусове, колкото и безумно да ви звучат на "първо четене". Оставете скучните комбинации за зимата, когато на никого не му се експериментира с храната.
Ако никога не сте се замисляли да добавите доза пикантност към сладкото или щипка сладост в иначе горещи на вкус сосове - този мармалад е страхотно начало. Той ще ви изкуши и ще предизвика всички сетива, а не само вкусовите ви рецептори.
Ето и съставките:
Необходими продукти
1 кг ягоди
1 малка сушена люта чушка
1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
1 кг Желираща захар Захира
1 чаена лъжичка едросмлян черен пипер
Начин на приготвяне
Измийте ягодите, подсушете ги добре и махнете дръжките. Нарежете половината от тях на едри парченца и ги сложете в тенджера, а останалите накълцайте на дребно и ги добавете към тях. Почистете лютата чушка и махнете семките.
Накълцайте я добре, прибавете го с джинджифила към ягодите и разбъркайте добре. Смесете всичко с желиращата захар и го сложете на котлона да заври. Гответе в продължение на около 7 минути. Проверете гъстотата на конфитюра. Ако е стегнала, добавете черния пипер.
Изсипете в бурканчета и затворете добре.