Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

5 коктейла, които барманите мразят да приготвят

Да, има и такива Снимка: iStock
Да, има и такива
Блъди МериКласическото Блъди Мери има седем съставки, а в много барове се изкушават да добавят и маслини, кисели краставички, чери домати и какво ли още не. Затова за барманите коктейлът започва да напомня приготвянето на салата и им става досадно. Още по-неприятно е клиент да си поръча Върджин Мери – същото усилие, но за безалкохолен коктейл. Снимка: iStock
Блъди Мери

Класическото Блъди Мери има седем съставки, а в много барове се изкушават да добавят и маслини, кисели краставички, чери домати и какво ли още не. Затова за барманите коктейлът започва да напомня приготвянето на салата и им става досадно. Още по-неприятно е клиент да си поръча Върджин Мери – същото усилие, но за безалкохолен коктейл.
МохитоМохитото е още по-връткаво от Блъди Мери – изисква мачкане на ментата с кафява захар, както и трошене на лед за основата на коктейла. А барманите няма как да държат под ръка натрошен лед, а трябва да го правят за всяко отделно Мохито. Ако пък има промоция тип Happy Hour, настава направо ад от трошене на лед и мачкане на мента. Снимка: iStock
Мохито

Мохитото е още по-връткаво от Блъди Мери – изисква мачкане на ментата с кафява захар, както и трошене на лед за основата на коктейла. А барманите няма как да държат под ръка натрошен лед, а трябва да го правят за всяко отделно Мохито. Ако пък има промоция тип Happy Hour, настава направо ад от трошене на лед и мачкане на мента.
Ягодово дайкириПричината е същата като при Мохитото – за ягодовото дайкири трябва тепърва да се смелят ягоди, които служат за основа на напитката. А всичко зад бара, което изисква не само смесване в шейкър, но и блендиране и мачкане, е изпитание за барманите, защото те имат да правят и други коктейли за други клиенти. Снимка: iStock
Ягодово дайкири

Причината е същата като при Мохитото – за ягодовото дайкири трябва тепърва да се смелят ягоди, които служат за основа на напитката. А всичко зад бара, което изисква не само смесване в шейкър, но и блендиране и мачкане, е изпитание за барманите, защото те имат да правят и други коктейли за други клиенти.
Лонг Айлъд айс тийПет вида алкохол, полети с кола и лед – това не е коктейл, а питие, което се поръчва обикновено с една-едничка цел – клиентът да се напие. По тази причина барманите не харесват коктейла – хем е прекомерно алкохолен, хем в него няма никакво предизвикателство при приготвянето му. Снимка: iStock
Лонг Айлъд айс тий

Пет вида алкохол, полети с кола и лед – това не е коктейл, а питие, което се поръчва обикновено с една-едничка цел – клиентът да се напие. По тази причина барманите не харесват коктейла – хем е прекомерно алкохолен, хем в него няма никакво предизвикателство при приготвянето му.
Коктейли на пластовеТе не само отнемат време, а и изискват прецизност, защото понякога едно грешно движение води до смесването на пластовете. А това означава, че барманът трябва да започне отново с коктейла, докато го направи със съвършен вид. Снимка: iStock
Коктейли на пластове

Те не само отнемат време, а и изискват прецизност, защото понякога едно грешно движение води до смесването на пластовете. А това означава, че барманът трябва да започне отново с коктейла, докато го направи със съвършен вид.

Барманите обикновено са щастливи да угодят на желанието на клиентите си.

Повечето от тях с удоволствие въртят шейкъра и ще ни направят не само посочените в менюто напитки, а и ще си съчинят някоя нова специално за нас, че ще ни и изслушат, ако имаме проблеми.

Но има и коктейли, които те ненавиждат да правят. 5 от тях можете да видите горе в галерията.

••• Япония едвам насмогва на поръчките на чая матча:

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените