Здравейте,
Най-лесното за приготвяне пиле.
Може да купите едно цяло пиле и да го разделите на порции или да си направите комбинация по ваш вкус, в зависимост от това месото от коя част на пилето харесвате.
Начин на приготвяне
Овкусете месото със сол и черен пипер.
Обелете лука и го нарежете на едро, обелете скилидките чесън и ако са големи, нарежете на 2-3 парчета.
Отцедете част от водата на консервата домати и овкусете със сол, черен пипер, ригана и мащерката.
Добавете захарта и разбъркайте.
На дъното на голяма тенджера сложете лука и посолете леко.
Отгоре сложете чесъна и поръсете с малко от сухите билки.
Подредете на пласт месото и залейте с доматения сок.
Повдигнете леко месото, за да проникне соса до дъното на съда.
Сложете на котлона, след завиране намалете и гответе на бавен огън около час и половина.
Поднесете пилето с достатъчно сос и препечен хляб.
Докато се готви, си налейте чаша хубаво вино и продължете по време на храненето.
Добър апетит.