Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Провансалска супа с чесън

Провансалска супа с чесън Снимка: Стоян Георгиев
Провансалска супа с чесън Снимка: Стоян Георгиев
Провансалска супа с чесън Снимка: Стоян Георгиев
Провансалска супа с чесън Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Ето нещо наистина ароматно. Вкусът на чесън не бива да ви притеснява.

Все пак рецептата е френска, а чесънът - неразделна част от френската кухня, дори много повече, отколкото на българската.

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте 50 мл зехтин и маслото, сложете разрязаните на 2 скилидки чесън и гответе на слаб огън около 5 минути, като разбърквате често.

Добавете едро нарязания лук и пържете още 2-3 минути, като бъркате непрекъснато.

Зеленчуците трябва да омекнат и да станат златисти и леко прозрачни, без да покафеняват. Добавете подправките и около 2-3 малки филийки хляб, нарязани на кубчета, запържете леко, колкото да поемат от мазнината и да се зачервят.

Налейте виното, разбъркайте, увеличете температурата на готвене и оставете за около 7-8 минути, за да се изпари част от течността.

Налейте бульона и варете без капак 30-40 минути.

Посолете и подправете с черен пипер.

Изключете котлона, налейте сметаната и разбъркайте добре.

Пасирайте супата и налейте в купички.

Сервирайте с запечении филии френски хляб намазан с зехтин и с парче бри върху него.

Добър апетит.

Voila:) До понеделник.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените